TK's historie

TK Developments historie går tilbage til 1960 hvor selskabet blev grundlagt af Thorkild Kristensen. På det tidspunkt hed selskabet Thorkild Kristensen A/S, og fokus lå de første 25 år på handel med fritidsgrunde og opførelse af fritidshuse.

Udvikling af retail tager over

I slutningen af 1980’erne udvidede Thorkild Kristensen A/S aktiviteterne til at omfatte udvikling af butikscentre og storbutikker i Danmark. Thorkild Kristensen A/S blev i 1991 børsnoteret, og to år senere, i 1993, fusionerede Thorkild Kristensen A/S med TK Ejendomsinvest A/S, og dermed var TK Development A/S en realitet. På dette tidspunkt var feriehuse ikke længere et forretningssegment i koncernen. TK Development var blevet en rendyrket udviklingsvirksomhed med fokus på retail – udvikling af shoppingcentre og storbutikker.

Siden skiftet fra feriehuse til udvikling af retail i slutningen af 1980’erne har koncernen udviklet mere end 2,5 millioner kvadratmeter – primært shoppingcentre og retailparker.

Kunderne har vist os vejen

Historien om TK Developments markedsmæssige ekspansion er i høj grad også historien om vores kunders ekspansion. I bestræbelserne på at skabe værdi gennem udvikling af fast ejendom har koncernen løbende udvidet sit markedsområde i takt med kundernes ønsker om at etablere sig på nye markeder. Således gik TK Development som en af de første ejendomsudviklere ind på det polske marked i 1994, da Dansk Supermarked på det tidspunkt havde et ønske om at etablere sig i Polen.

Tre år senere i 1997 var det igen en kunde – denne gang Carrefour, som koncernen havde etableret hypermarkeder for på det polske marked – der var den direkte anledning til at TK Development gik ind på det tjekkiske marked. Koncernens kontorer i Warszawa og Prag har eksisteret siden henholdsvis 1994 og 1997, og fra Prag blev også koncernens udviklingsaktiviteter i Slovakiet håndteret.

I 1997 etablerede TK Development sig også på det svenske marked. Her var det i følgeskab med Silvan som koncernen i en årrække havde etableret storbutikker for i Danmark. De svenske udviklingsaktiviteter håndteres fra koncernens kontor i Stockholm.

I 1999 etablerede TK Development sig i Finland og i 2001 i Baltikum med kontorer i Litauen og Letland. Herudover har TK Development haft aktiviteter i Tyskland og et enkelt projekt i Rusland.

I marts 2013 besluttede bestyrelsen at gennemføre en markedsmæssig fokusering på de lande, der forventedes at kunne bidrage fremadrettet med en langsigtet, profitabel drift. Disse lande var Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet. Som følge heraf begyndte TK Development at udfase aktiviteter i Tyskland, Finland, Baltikum og Rusland.

Sidenhen har bestyrelsen besluttet, at TK Development skulle ændre strategisk fokus. Fokus er fremadrettet på opbygning af en ejendomsportefølje i Danmark og udvikling af fast ejendom i Danmark og Sverige.